Slide Background
Van gewoonte
naar bewuste keuze

Werkwijze

Als leefstijlarts richt ik mij niet op de klacht alleen, maar bekijk ik die binnen de samenhang van jou als individu. Elk mens is uiteindelijk uniek, met een geheel eigen aanleg en specifieke behoeftes.

Anamnese (1ste consult)

Het eerst consult duurt anderhalf uur. Daarin vindt een uitgebreide anamnese plaats, een overzicht van relevante ziekteverschijnselen en persoonlijke onstandigheden, gevolgd door lichamelijk onderzoek. Indien nodig wordt aanvullend (bloed- en ontlastings) onderzoek aangevraagd.
De verkregen informatie vormt de basis voor de diagnose en het behandelplan. Doel is je inzicht te geven in welke systemen in jouw lichaam uit balans zijn en in welke mate die op natuurlijke wijze te behandelen zijn gebruikmakend van het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Behandelplan

Het behandelplan kent over het algemeen de volgende componenten: voedings- en leefstijladviezen, buikbehandelingen, ondersteuning met supplementen en begeleiding & coaching. Mogelijk op den duur ook een vasten- of darmreinigingskuur.

a. Voedings- en leefstijladviezen

De Griekse wijsgeer Hippocrates formuleerde al vóór de jaarwisseling: ‘laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding’. Veranderende landbouwmethoden, genetisch gewijzigde grondstoffen voor voedsel en het gebruik van steeds meer kant-en-klaarproducten beïnvloeden het lichaam. Voedselovergevoeligheden veroorzaken een toenemend aantal klachten. De behoefte aan extra goede voedingstoffen neemt toe. Bewustzijn van en inzicht in wat, hoe en wanneer je eet,  je voedingsgewoontes, je leefstijl en de invloed op je gezondheid vormen de sleutel tot verandering en een betere gezondheid.

b. Buikbehandelingen

De spijsvertering is voor de mens is te vergelijken met wat wortels voor bomen en planten zijn. In de darmen worden voedingsstoffen opgenomen in het lichaam. Gezondheid  van je buikorganen is een belangrijke voorwaarde voor optimaal lichamelijk en geestelijk functioneren, en daarmee een belangrijk onderdeel van de behandeling.

c. Ondersteuning met supplementen

Klachten kunnen wijzen op tekorten aan mineralen, vitaminen etc. Ook de uitslagen van bloed- en ontlastingsonderzoek kunnen daarop wijzen. Bij het voorschrijven van medicatie gebruik ik zoveel mogelijk natuurlijke en biologische preparaten.

d. Begeleiding & coaching

Voorkomen is niet alleen beter dan genezen, maar ook gemakkelijker. Symptoombestrijding en / of vervallen in oude eet- een leefgewoontes resulteert niet in een blijvende oplossing. Aangeleerde patronen zijn vertrouwd en veilig. Vaak is de ‘geldigheidsdatum’ ervan verstreken en zijn ze nutteloos of contraproductief. Het doorbreken van innerlijke weerstanden, loslaten van beperkende overtuigingen en blokkerende emoties vraagt om ondersteuning. Je ontdekt welke voeding, levenswijze en vorm van beweging jouw gezondheid en stemming verbetert, wat je meer energie geeft en er voor zorgt, dat je  “lekkerder in je vel zit”.

© 2024 Nina Weiss. Designed by BungeWerk Webdesign